Yunanistan Ticari Vize
Yunanistan ülkesine iş toplantısı, işle ilgili bir seminer ya da iş fuarı için gidecek kişiler ticari vize başvurusunda bulunmalıdır. Ticari vize başvurusunun özelliği seyahat edecek olan kişinin bir ticari ilişki nedeni ile ülkeye giriş yapmasıdır.
Böyle bir durum söz konusu olduğunda Umuma Mahsus pasaport sahipleri seyahatleri için Yunanistan Ticari Vizesi başvurusunda bulunmalıdır.
Eğer vize için başvuru yapacak olan kişi Hususi yani Yeşil, Diplomatik yani siyah ve Hizmet yani Gri pasaport sahibi ise 180 gün içerisinde 90 gün ile sınırlı tüm ticari seyahatleri için Yunanistan Ticari vizesi başvurusu işlemlerinden muaf tutulmaktadırlar.
Yunanistan ticari vize başvurusu diğer vize türlerinden ayrılmaktadır. Bu vize için şirket sahipleri ile şirket çalışanları başvuru yapabilmektedir.
Yunanistan Ticari Vize İşlemleri
Yunanistan ticari vize işlemleri için öncelikle konsolosluk tarafından vize başvurusu yapacak kişilere sunulmuş olan vize başvuru formu gerekmektedir. Vize başvuru formu vize başvurusu yapacak olan kişiler hakkında doğru bilgi alabilmek için gereklidir. Ayrıca, bu süreçte konsolosluktan istenilen diğer belgeleri de hazırlamak gerekir.
Vize işlemleri istenilen tüm belgeleri hazırlayarak, bir dosya ile ilgili makama sunulmasıyla beraber başlamaktadır. Vize süreci ortalama 10 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süreçte evrakları doğru ve eksiksiz teslim eden kişilerin vize süreci de hızlanmaktadır.
Vize için gerekli evrakları hazırlayarak vize ücretini yatırdıktan sonra kişilerin vize başvuruları da değerlendirilmeye alınmaktadır.
Yunanistan Ticari Vizesi Nasıl Alınır?
Yunanistan ticari vizesi için öncelikle ticari vize için başvuru yapmak gerekir. Başvuru süreci ve sürecin doğru olması çok önemlidir. Bu nedenle, mutlaka prosedürlere uygun bir süre. izlenilmelidir. Yunanistan konsolosluğu her vizede olduğu gibi ticari vize için de bazı şartlar belirlemiştir. Bu şartları taşıyan her kişi Yunanistan ticari vizesi için başvuru yapabilir.
Yunanistan vizesi için yalnızca konsolosluğa değil yetki verilmiş bir kuruma da başvuru için müracaat edebilirsiniz. Bu kurumlar genellikle konsolosluk tarafından özel yetki verilmiş olan acente ya da vize başvuru merkezleridir. Bu merkezler vize başvurusu yapan kişileri hem yönlendirir hem de gerekli vize belgelerinin toplanmasına yardımcı olur.
Vize başvurusu yapan kişiler öncelikle vize alabilmek için uygun vize türüne başvuru yapmalıdır. Her vize türünde istenilen belgeler de değişmektedir. Özellikle ticari vize için gidilecek yer ve ticari ilişkiler mutlaka belirtilmelidir. Bunun yanı sıra vize başvurusu mutlaka işveren ya da ticari şirket çalışanı tarafından yapılması gerekir. Gerekli evraklarla beraber vize başvurusu yaparak ticari vize sahibi olabilirsiniz. Bu süreçte vize evraklarının doğru şekilde hazırlanması oldukça önemlidir.
Yunanistan Ticari Vize Gerekli Evraklar
Yunanistan ticari vizesi için başvuru yapan kişiler Yunanistan Ticari vize başvuru formunu eksiksiz ve doğru şekilde doldurmalıdır. Başvuru formunda verilen bilgiler diğer belgeleri desteklemeli ve kesinlikle doğru bilgiler içermelidir. Vize başvurusunda sunulan tüm evraklar güncel tarihli olmalıdır. Güncel tarih denilen son 3 ay kadardır.
Vize işlemlerinde kişilerin pasaportları 10 yıldan eski olmamalıdır. Ayrıca, pasaportta en az sayfası 2 boş olmalıdır. Tüm bunların yanı sıra pasaport vize tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerliliğini korumalıdır.
Yunanistan ticari vizesi için davetiye mektubu da oldukça önemlidir. Davetiye mektubu Yunanistan ülkesinde ticari ilişki kurulan firmadan gönderilmelidir. Mektupta firma yetkilisine ait imza ve firma kaşesi bulunmalıdır. Vize başvurusunda başvuru yapan kişinin eğer bulunuyorsa eski pasaportu da kuruma ibraz edilmelidir.
Ticari vize başvurusu için pasaport fotokopisi de verilmelidir. Özellikle pasaport fotokopisinde kişinin kimlik bilgileri görünür halde olmalıdır. Yunanistan ülkesine ticari amaçlarla gidecek olan kişiler seyahatlerine ilişkin belgeleri de ibraz etmek zorundadır. Özellikle uçak ve konaklama rezervasyonları vize belgeleri arasına eklenmelidir. Reşit olmayan kişiler ticari vize başvurusu yapacaksa bu kişilere ebeveynleri tarafından izin belgesi verilmelidir.
Yunanistan Ticari Vize Ücretleri
Vize başvuru ücretleri genellikle her yıl değişim göstermektedir. Bu değişimde vize ücretlerinde bir artış görülmektedir. Vize başvuru ücretleri vize türüne göre değişebilmektedir. Her yıl da bu ücretler konsolosluk tarafından vize başvurusu yapacak kişilere açıklanmaktadır. 2019 yılında da Yunanistan için geçerli olan vize harçları belirlenmiştir. Bu belirlemeye göre vize harçları 60 Euro olarak vize başvurusu yapan kişilere sunulmuştur.
Vize başvurusu yapan kişiler 12 yaş altında ise vize harcı ödemek gerekmemektedir. Vize harcı 60 Euro olmakla beraber bu ücret konsolosluğa ödenmektedir. Ayrıca, vize harcına ek olarak, 20 Euro vize harcı da ilgili başvuru merkezlerine yatırılmaktadır. Vize harçlarında önemli bir detay bulunmaktadır. Vize harçları Euro para cinsinden ödenmektedir.
Türk lirası ile ödeme yapılmamaktadır. Bu nedenle, vize harcını ödemek isteyen kişiler yanlarında mutlaka döviz bulundurmaları gerekir. Aksi halde vize harçlarını yatırılamaz. Vize harçları vize işlemlerinin başlaması için gerekli olan bir aşamadır. Vize harçlarına vize işlemleri için ödenen diğer ücretler eklenemez. Bu nedenle diğer evrak ücretlerini vize harçlarına dahil etmemek gerekir. Vize harcı vize süreci için gereklidir.