Yunanistan Schengen Vizesi
Yunanistan schengen ülkeleri arasında yer almasından dolayı Yunanistan’a gitmek için başvuru yapan ve yapılan başvuruların kabul olması durumunda Yunanistan’ın üyesi olduğu diğer schengen ülkeleri arasında serbest dolaşım hakkı söz konusudur. Bu nedenle Yunanistan’a giderek tatilleri süresince diğer schengen ülkelerini de herhangi bir prosedür olmadan gezmek isteyenlerin sayısı bir hayli fazla. Ancak Yunanistan için schengen onayı almak için belirli şartların yerine getirilmesi gerekiyor.
Bu işlemler konsolosluk tarafından yerine getirildiğinden yapılacak işlemlerin titizlikle incelendiği de bilinmelidir. Bu konuda sağlıklı adımlar atmak için vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Yunanistan konsolosluğu ile irtibata geçerek en ince ayrıntısına kadar prosedürler hakkında bilgi alınması gerekiyor.
Yunanistan Schengen Vizesi İşlemleri
Yunanistan schengen işlemlerinden yararlanabilmek için öncelikle vatandaşların kendilerinden istenen evrakları tam ve eksiksiz bir şekilde temin ederek teslim etmeleri gerekiyor. Yapılan işlemler içerisinde en önemli etken vatandaşların kendilerinden istenen bilgileri eksiksiz ve tam bir şekilde doldurmalarıdır.
Konsolosluk bu bilgileri incelediğinden olası bir yanlış ya da eksik bilgi ile karşılaşması durumunda süreci uzatabildiği gibi talebe onay da vermeyebiliyor. Bu nedenle tüm başvuru evraklarının büyük bir titizlikle doldurularak bir dosya halinde Yunanistan konsolosluğuna teslim edilmesi gerekiyor.
Vatandaşlar bu işlemlerini hızlandırmak için danışmanlık firmalarından destekler de alabiliyorlar. Ancak dikkat edilmesi gereken konulardan birisi de vatandaşların konsolosluğun müsait olduğu zamanları tespit etmesidir.
Yunanistan Schengen Vizesi Nasıl Alınır?
Yunanistan schengen vizesi alabilmek için kişinin öncelikle hukuki anlamda yurt dışına çıkma yasağı olmamalıdır. Bu nedenle Yunanistan konsolosluğu talep eden kişiler hakkında adli sicil sorgulama evraklarını da talep ediyor.
Hukuki anlamda herhangi bir sıkıntısı olan vatandaşlar işlemlerin başında talepleri iptal ediliyor. Ancak herhangi bir hukuki anlamda sorun yok ise konsolosluk diğer işlemler için gerekli incelemelerini yaparak başvuru için kararını veriyor. Bu süreçte konsolosluk vatandaşlar ile görüşmek için çağırabiliyor.
Yapılan mülakat ile de kararını kesinleştirmek isteyebiliyor. Vize işlemlerinde talep eden kişinin yazacağı dilekçede talep amacını net bir şekilde belirtmesi gerekiyor. Talep tam anlamı ile dile getirilmemiş ise işleme alınmıyor.
Yunanistan Schengen Vizesi için Gerekli Evraklar
Bu işlemler için gerekli olan evrakların başında başvuru talep formu geliyor. Bu form içerisinde talep eden kişi ile ilgili tüm bilgiler yer alıyor. Bu bilgiler başvuru sahibi tarafından doldurulması gerekiyor. Ancak doldururken de belli hususlara dikkat etmek önemli bir konu. Çünkü formda yazan bilgiler el yazısı ile yazılacağından okunaklı olmasına dikkat edilmeli Formu doldururken tükenmez kalem ile doldurulmalı ve istenen bilgiler ile en ince ayrıntısına kadar detaya inilmelidir.
Talep formu İngilizce, Türkçe ve Yunanca dillerinden birisi ile doldurulabiliyor. Bunlar haricinde başka bir dil kullanılmamalı. Talep formunun en alt kısmında yer alan iki adet imza bölgesine pasaportta yer alan imzanın aynısı olacak şekilde imza atılmalı. Aynı zamanda formun üst kısmında yer alan fotoğraf alanına da son 6 aya ait biometrik fotoğraf yapıştırılmalı. Form üzerindeki fotoğraf ile pasaportta yer alan fotoğrafın aynı olmasına dikkat edilmelidir.
Formun haricinde pasaport ile ilgili birtakım hususlara da dikkat edilmesi gerekiyor. Öncelikle pasaportun 10 yıldan eski olmaması gerekiyor. Bunun yanı sıra pasaport için de en az iki boş sayfanın olması gerekiyor. Bunun nedeni bu iki boş sayfaya konsolosluk tarafından schengen vizesi kaşesini basılıyor. Pasaport ile ilgili dikkat edilmesi gereken bir başka husus da ziyaretin bittiği tarihte pasaportun 3 aylık kullanım süresinin olmasıdır.
Pasaport haricinde gerekli belgelerden birisi de biometrik fotoğraflardır. Biometrik fotoğraflar son altı aya ait olması gerekiyor. İbraz edilmesi gereken bir başka evrak da ilgili vize işlemleri için ödenecek olan tutarın belgelenmesidir. Bu nedenle konsolosluğun belirtmiş olduğu bankalara ödeme yapılarak ödeme yapıldığında dair belgenin de teslim edilmek üzere dosya içerisinde muhafaza edilmesi gerekiyor. Bir başka gerekli evrak da seyahat sigortasıdır.
Seyahat süresince meydana gelebilecek rahatsızlıkların tedavi giderlerinin karşılanması için bu sigorta da gerekli görülüyor. Talep eden kişilerin adres ve iş bilgileri, aynı zamanda finansal anlamda herhangi bir olumsuz hukuki süreç yaşamadıklarını da belgelemeleri gerekiyor. Tüm bu evraklar hazırlanarak konsolosluğa ibraz edilmesi gerekiyor. Bu evraklar için önemli nokta tüm evraklardaki bilgilerin diğer evrakları da desteklemesidir.
Yunanistan Schengen Vize Ücretleri
Yurt dışına çıkmak için onay sürecinin tamamlanabilmesi adına belirlenen vize ücretlerinin yatırılması gerekiyor. Anlaşmalı bankalara Yunanistan’ın kullanmış olduğu para birimi olan Euro olarak yatırılması gerekiyor.
Talep ücretleri öğrenci ve yetişkin olarak değişiklik gösteriyor. Yapılan ödemeler konsolosluğun belirtmiş olduğu bankalara yapılarak bankalardan alınacak olan evrakta mutlaka talep eden kişinin adı ve soyadı ile yapmış olduğu ödeme miktarının tam olarak belirtilmesi gerekiyor. Bu evrak başvuru evrakları içerisinde olması gereken evraklardan birisidir. Tüm bu işlemler neticesinde konsolosluğun inceleme süreci ve onay kararının çıkmasını bekleme süreci başlıyor.