Yunanistan Ankara Büyükelçiliği

Yunanistan Ankara Büyükelçiliği

Yunanistan ülkesine gidecek olan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de bulunan üçüncü ülke vatandaşları vize işlemleri hakkında Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu ve Yunanistan Ankara Büyükelçiliği görevlidir. Ayrıca vize ile ilgili tüm karar verme yetkisi de yine Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na ve Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’ne aittir.

Yunanistan Ankara Büyükelçiliği faaliyet alanı konusunda kendisine yakın bölgelerde bulunan kişilerin Yunanistan Vizesi alma ve vize işlemlerini yapma konusunda yetkilidir.
Yunanistan Ankara Büyükelçiliği vize işlemlerinin yanı sıra ayrıca Türkiye’de bulunan ve Türkiye’de ikamet eden Yunanistan ülkesi vatandaşlarının evlilik, boşanma ve diğer resmi işlemlerinin yapılmasında da görev almaktadır.

Büyükelçilik tarafından yürütülen tüm işlemlerde kişiler mutlaka randevu almalıdır. Çünkü, Yunanistan Büyükelçiliği sistemlerin tamamını randevu usulü ile yapmaktadır. Bu nedenle yapılacak işlem ne ise mutlaka resmi tatil günlerinin yanı sıra randevu saatlerine de dikkat etmek gerekir.

Yunanistan Ankara Büyükelçiliği Vize İşlemleri

Yunanistan Ankara Büyükelçiliği vize başvurularında bir ayrım yapmıştır. Özellikle, kısa süreli vize başvuruları için Yunanistan Büyükelçiliği’nden randevu alamazsınız. Kısa süreli vize başvurularında Yunanistan Büyükelçiliği tarafından yetki verilmiş olan Vize Hizmet Merkezleri vize başvuruları için hizmet vermektedir. Bu nedenle, Büyükelçiliğe başvurmadan önce mutlaka vize türüne göre bir belirleme yapmanız gerekir.

Kısa süreli bir vize türüne başvuru yapacaksanız vize danışmanlık merkezleri ile vize işlemlerini kolaylıkla yürütebilirsiniz.

Yunanistan ülkesine yapacağınız seyahatleriniz uzun süreli ise Yunanistan vizesi genellikle oturum vizesi türüne tabii tutulur. Uzun süreli seyahatlerde vize türünü de uzun süreli olarak almanız gerekir. Bu sebeple, yapacağınız başvurular uzun süreli vize başvurusu olmalıdır. Vizenin durumuna ve türüne göre işlemler değişmektedir. Eğer, bu sürece dikkat ederseniz vize süreçleri de sizin açınızdan daha kolay çözüme ulaşacaktır.

Uzun süreli vize başvurusu yapan kişiler Büyükelçiliği’ne şahsen başvuruda bulunabilirler. Tüm bunların yanı sıra uzun süreli vize işlemleri için Yunanistan Büyükelçiliği’nin yetkilendirdiği vize danışmanlık firmaları ile de iletişime geçebilirler. Özellikle vize danışmanlık merkezleri aracılığıyla Yunanistan Turistik vize, Yunanistan Ticari vize ya da Yunanistan Aile Ziyareti vizesi başvuruları yapılabilir.

Yunanistan vize işlemlerinde son karar yetkilisi Yunanistan Büyükelçiliği’dir. Bu sebeple vizelerin değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’ne aittir.

Yunanistan Ankara Büyükelçiliği Vize Randevu

Yunanistan Büyükelçiliği’nden vize işlemlerini yaptırmak için randevu almak gerekir. Randevu sürecinde özellikle Büyükelçiliğin randevu saatlerine ve resmi tatillerine dikkat etmek gerekir. Vize işlemlerinde genellikle vize randevu sistemi pek çalışmaz. Genellikle vize işlemleri bir için randevu talebi söz konusu ise bu talebi yalnızca uzun süreli vize türlerinde kullanabilirsiniz.

Yunanistan ülkesi için bir oturum vizesi talebiniz varsa bu talebi ancak Yunanistan Büyükelçiliği’ne iletebilirsiniz. Aksi halde kısa süreli vize işlemleri için bir randevu talebi oluşturamazsınız. Tüm bunlarla beraber Yunanistan Büyükelçiliği’nden bir randevu talebiniz olacaksa bu talebi doğru yere iletmeniz gerekir. Çünkü, vize işlemlerinden sorumlu birim farklıdır. Bu nedenle, vize başvurusu yapmak için öncelikle Büyükelçiliğin web sitesini inceleyebilirsiniz.

Web site üzerinde randevu alacağınız birim ve ilgili alanlar yazmaktadır. Ayrıca yine web site üzerinden Yunanistan Büyükelçiliği’nin tatil zamanlarını da rahatlıkla görebilirsiniz.

Yunanistan Ankara Büyükelçiliği Vize Ücretleri

Yunanistan Ankara Büyükelçiliği vize işlemleri için ödenmesi gereken toplam vize ücreti 60 Euro kadardır. Bu ücret vize sürecinin başlaması için gerekli olan harçtır. Bu nedenle, vize ücreti genellikle vize harç bedeli olarak bilinmektedir. 12 yaş altında çocuklar vize başvurusu yapacaksa vize harç bedeline tabii tutulmazlar.

Vize ücretleri her yıl farklılık gösterebilir. Bu farklılık genel olarak ücretlere gelen zamlar ile alakalı bir durumdur. Bu nedenle, vize işlemlerine başlamadan önce mutlaka vize ücret araştırması yapmak gerekir. Ayrıca, vize harç bedellerinin yanı sıra vize başvuru merkezlerine de bir vize ücreti ödemek gerekir. Özellikle Yunanistan vize başvuru işlemleri için merkezlere ödenmesi gereken tutar 20 Euro kadardır. Bu vize ücretlerini ödeyerek vize işlemlerine başlayabilirsiniz.

Vize ücretlerini ödemeden herhangi bir vize işlemi başlamaz. Vize ücretleri yalnızca vize işlemlerinin başlaması için gereklidir. Diğer ücretleri kesinlikle kapsamaz. Yani diğer evraklarla alakalı olarak bir ücret talep edilirse bu ücretler vize harç bedelinin içerisine eklenemez. Ne olursa olsun 60 Euro kadarlık bir ücretin ilgili birimlere ödenmesi gerekir.